divendres, 28 de desembre del 2012

Tasques a duu a terme

Durant les classes de seminari d'aquest semestre farem, a més a més del que farem dia a dia, diferents tasques relacionades amb les assignatures de COED, GTIC, Plàstica i Música.

La primera és un petit treball sobre el llibre de Xarxa Territorial d'Educació Infantil a Catalunya (2009). Documentar, una mirada nova. Barcelona: Rosa Sensat, col·lecció Temes d'In-fàn-cia.

Aquesta tasca té tres objectius els quals hem d'assolir amb el treball:
- Reflexionar sobre la figura del mestre, com a professional i com a persona, en l'àmbit escolar.
- Posar l'atenció de l'estudiant, com a futur mestre, en l'observació als infants.
- Introduir l'estudiant al recurs de la documentació pedagògics.

El treball conta de fer un anàlisi del contingut i  respondre una serie de preguntes per tal d'endinsar-te més en el llibre i en la imaginació d'un futur com a mestra.


La segona és la recopilació de l'estat i panorama actual de les revistes educatives a Catalunya, el qual haurem de fer un informe, un escrit o un reportatge.

Els objectius els quals hem d'assolir són:
- Conèixer el panorama actual en relació a les revistes educatives a Catalunya.
- Millorar la capacitat d'anàlisi i valoració crítica.
- Exercitar l'elaboració d'un reportatge.


La tercera és una descripció i interpretació d'una imatge. Haurem de cercar una imatge d'interès tant pot ser pictòrica, fotogràfica, artística, publicitària..., observar les característiques de les formes representades i les relacions que s'estableixen entre elles, determinar les sensacions i/o emocions experimentades en observar la imatge, interpretar la intenció comunicativa i elaborar un guió per ordenar la narració.
Tot això amb un únic objectiu principal: Desenvolupar la capacitat de percebre, interpretar i narrar.


Per últim, la quarta tasca serà fer un seguiment i un anàlisi de l'actualitat educativa durant 15 dies, fer un recull i exposar-ho a l'aula.
L'objectiu és seguir i analitzar l'actualitat educativa del nostre país a través de la lectura habitual de la premsa escrita i digital.




Aquí acaba les tasques que haurem de realitzar, però amb això no n'hi ha prou, és important que siguem constants, que participem i aportem tot allò que podem al nostre grup.
Personalment tinc ganes d'iniciar aquestes tasques i endinsar-me més al món de l'educació, d'altra banda vull aportat tot el que pugui als meus companys, tant a seminari com a les altres classes, ja que d'aquesta manera ells poden aprendre coses noves i jo coses noves d'ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada