dijous, 27 de desembre del 2012

Power point

L'ús de suports tecnològics a l'hora de fer presentacions s'ha transformat en una pràctica molt habitual, ja que aquests ens permet poder explicar amb més claredat, si es fa un bon ús, tot allò que volem transmetre.

A la xarxa trobem diversos programes que ens permet crear i presentar amb un suport tecnològic, ara veurem uns exemples d'aquests:

Microsoft Power Point
Microsoft Power Point és un popular programa de presentacions desenvolupat per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS. Àmpliament usat en diferents camps com en l'ensenyament, negocis, etc. Segons les xifres de Microsoft Corporation, prop de 30 milions de presentacions són realitzades amb PowerPoint cada dia. Forma part del paquet ofimàtic Microsoft Office.
És un programa dissenyat per a fer presentacions pràctiques amb text esquematitzat, fàcil d'entendre, animacions de text i imatges, imatges predissenyades o importades des d'imatges de l'ordinador.
Se li poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació.
(Extret de l'entrada de Viquipèdia de Microsoft Power Point)
Microsoft Power Point per Mac
El programa ens permet, com bé a posa a l'entrada de Viquipèdia, aplicar diferents fonts, plantilles i animacions. Què són?
- Les fonts són la lletra que vols que tingui la teva presentació. Si es vol, es pot extreure diferents fonts de la xarxa (dafont) per tenir-ne més, però tot el paquet ofimàtic Microsoft Office ja ens dóna un ventall molt gran.
Les plantilles són el tema que vols per la teva presentació, n'hi ha de predissenyats o bé els pots crear tu posant imatges, fotografies o colors diferents, tant pots posar el mateix per a cada diapositiva com diferents.
- Les animacions són el que fan que les presentacions siguin més gràfiques i entretingudes, inclou les transicions (la forma en que es passen les diapositives) i les accions (el conjunt que s'utilitza per a realitzar les nostres animacions).

Un altre dels programes és el Google Drive, aquest ja n'hem parat anteriorment, que ens permet crear diapositives en xarxa amb altres persones.

 L'impress és una altra alternativa lliure i gratuïta que podem trobar en Català per descarregar-la a SofCatalà.

Per últim, destaquem  Slide Share o Slideboom, aquests no són programes de presentacions per crear-los, sinó que aquests ens permet visualitzar-los on-line.

Per acabar veurem una presentació amb Power Point creada ara fa un any pel Cicle Formatiu en Educació Infantil, l'he penjat a Slideboom, en aquesta hi apareixen diferents animacions, una mateixa plantilla i font.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada