dimarts, 9 d’octubre del 2012

Els RSS


Els RSS és una forma molt senzill perquè puguis rebre directament al teu ordinador, en una pàgina web online (a través d'un lector RSS) informació actualitzada sobre les teves pàgines web preferides, sense la necessitat que hagis de visitar-les una a una. Aquesta informació s'actualitza automàticament, sense que hagis de fer res. Per rebre les notícies RSS, la pàgina haurà de disposar el servei RSS i haurà de tenir un lector RSS. En aquest vídeo et fan una breu explicació:


Tal i com ens ha informat el professor Jordi Simon des del seu bloc, la sindicació de continguts és un dels molts recursos que ens ofereix la xarxa per a poder accedir a grans volums d'informació d'una manera senzilla i pràctica. al ser una eixa d'ús generalitzada, hi ha multitud de'espais on ens expliquen què és. Una bona manera de fer-nos una primera idea és a través d'aquest vídeo:



Per a poder llegir els RSS és recomanable utilitzar Google Reader.  En aquesta pàgina web "Tutorial Google Reader (RSS)", t'expliquen pas per pas com crear una conta gratuita de Google Reader per a poder conectar-se amb els RSS de les pàgines web preferides.

A l'aula hem vist com agregar els RSS de el Periodico.cat al nostre Google Reader, per tal d'estar connectats a l'actualitat i veure les coses que ens interessen. Amb aquesta aplicació t'avisen de les publicacions, i d'aquesta manera no has de ser tu el que ha d'estar pendent d'anar obrint les pàgines web per tal de informat-te de les coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada