dimarts, 25 de setembre del 2012

Les WebQuest i l'espai Edu3.cat


Què són les WebQuest?
És un model d’ensenyament per fomentar l’ús educatiu d’Internet, basat en l’aprenentatge cooperatiu i en processos d’investigació per aprendre. La informació que utilitzen els alumnes és, majoritàriament, baixada d’Internet. Bàsicament és una exploració dirigida, que culmina amb la producció d’una pàgina Web, on es publica els resultats d’una investigació.
Aquest model d’aprenentatge incita als alumnes a investigar, potenciar el seu pensament crític, la creativitat i la presa de decisions, contribuint a desenvolupar diferents capacitats portat-ho així a transformar els coneixements adquirits.

Què és l'Edu3.cat?
És un portal de ràdio i televisió educatiu per Internat. Proposa més de 5500 audiovisuals d'àmbits de coneixement agrupats en Ciències Naturals, Ciències Socials, Educació Física, Educació Artística, Llengües i Literatura, Matemàtiques i Tecnologia.
Hi ha una àrea de professorat on els professors poden accedir, penjar i veure el que penjen altres professionals. Pels alumnes hi ha un munt de recursos audiovisuals.



A continuació us presento un vídeo de l’escola CEIP Gras i Soler d’Esplugues de Llobregat, on la mestra ens mostra una proposta de les WebQuest per ensenyar les constel·lacions; tret del portal Edu3.cat.


Edu3.cat






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada