dimarts, 25 de setembre del 2012

Què és el Google Drive?

Icona Google Drive
Google Drive és un servei d'emmagatzematge d'arxius en línia, és a dir on-line. Fa poc que va ser introduït per Google, el 24 d'abril de 2012, ja que ha substituït l'antic Google Docs. Aquest servei està disponible per a sistemes operatius de Windows, Mac i Android, cosa que permet un gran abast a tota la societat.





Amb aquest pots realitzar, compartir i editar en xarxa diferents documents de text, presentacions, formularis, dibuixos, fulls de càlculs i carpetes.

Cal destacar que Drive també aporta funcionalitats similars a DropBox i permet guardar tot tipus de documents

Per introduir-nos a l'entorn dels documents de Google podem visionar aquest vídeo:



Per provar aquest nou servei hem realitzat un treball a l'aula sobre Les pissarres digitals interactives a l'aula. Hem comprovat que és un bon sistema per a posar coses en comú des de localitzacions diferents, però quan es treballa en un mateix lloc és una mica complicat de coordinar, perquè totes les integrants escrivíem a l'hora i al final no sabies quines coses s'havien retocat i quines faltaven per fer-ho.



Aquí presento el treball que hem realitzat: un document de text, una presentació i un formulari:
Les pissarres digitals interactives a l'aula

Enllaç al document de Les pissarres digitals interactives a l'aula


Enllaç a la presentació de Les pissarres digitals interactives a l'aula




Enllaç al full de càlcul de Les pissarres digitals interactives a l'aula 


Enllaç al formulari de Les pissarres digitals interactives



Com penjar un vídeo al Bloc?

Qui ho diria que penjar un vídeo al Bloc seria tan complicat i alhora tant fàcil?
Doncs bé, després de molts intents, recerques per la xarxa i preguntant a altres companyes, vaig descobrir com s'havia de fer.
La qüestió és que no sabia on anar per penjar-lo, perquè el codi embed ja el tenia. Ben fàcil, ja ho he dit, només has d'anar a l'apartat HTML de la part d'editar la teva publicació i enganxar el codi del vídeo allà. Perquè ho enganxem allà? Doncs perquè l'HTML serveix perquè el navegador pugui llegir els codis i els pugui transmetre en xarxa.

Ara bé, si el vídeo el volem fer més gran o més petit, hem d'anar a les mesures on posa "width" i "height" (amplada i alçada respectivament) i canviar-les per unes altres. Sempre tenint en compte que els paràmetres que hem d'utilitzar han de ser per quatre unitats d'alçada tres d'amplada.

Les WebQuest i l'espai Edu3.cat


Què són les WebQuest?
És un model d’ensenyament per fomentar l’ús educatiu d’Internet, basat en l’aprenentatge cooperatiu i en processos d’investigació per aprendre. La informació que utilitzen els alumnes és, majoritàriament, baixada d’Internet. Bàsicament és una exploració dirigida, que culmina amb la producció d’una pàgina Web, on es publica els resultats d’una investigació.
Aquest model d’aprenentatge incita als alumnes a investigar, potenciar el seu pensament crític, la creativitat i la presa de decisions, contribuint a desenvolupar diferents capacitats portat-ho així a transformar els coneixements adquirits.

Què és l'Edu3.cat?
És un portal de ràdio i televisió educatiu per Internat. Proposa més de 5500 audiovisuals d'àmbits de coneixement agrupats en Ciències Naturals, Ciències Socials, Educació Física, Educació Artística, Llengües i Literatura, Matemàtiques i Tecnologia.
Hi ha una àrea de professorat on els professors poden accedir, penjar i veure el que penjen altres professionals. Pels alumnes hi ha un munt de recursos audiovisuals.



A continuació us presento un vídeo de l’escola CEIP Gras i Soler d’Esplugues de Llobregat, on la mestra ens mostra una proposta de les WebQuest per ensenyar les constel·lacions; tret del portal Edu3.cat.


Edu3.cat






dilluns, 24 de setembre del 2012

Qui sóc jo?


Hola em dic Maria, tinc 21 anys i sóc estudiant del Grau en Educació Infantil a Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.
He cursat el Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil al Col·legi Sagrat Cor de Sarrià.
Amb aquest nou bloc  vull fer un recull de tots els meus nous coneixements durant aquest curs, ampliar i aplicar els que ja he après, i d’aquesta manera puc compartir en xarxa tot allò que sé i que vaig aprenent.